Skip to main content

Iklan

Iklan

Sukan

M'sia belum putuskan jumlah atlit sukan bina badan bagi Sukan SEA 2021

Persekutuan Bina Badan Malaysia (MBBF) akan melaksanakan sesi pemilihan awal atlit bagi Sukan SEA 2021 di Hanoi, Vietnam pada Ahad ini.

Anggaran Waktu Membaca:
M'sia belum putuskan jumlah atlit sukan bina badan bagi Sukan SEA 2021

Encik Kamaruzaman Kadir.

Diterbitkan : 08 Apr 2021 09:56AM Dikemas Kini : 08 Apr 2021 09:58AM

KUALA LUMPUR: Persekutuan Bina Badan Malaysia (MBBF) akan melaksanakan sesi pemilihan awal atlit bagi Sukan SEA 2021 di Hanoi, Vietnam pada Ahad ini.

Setiausaha Kehormat MBBF Kamaruzaman Kadir berkata pihaknya tidak menetapkan jumlah atlit untuk menyertai pemilihan awal itu sebaliknya berharap ramai akan turun memperagakan tubuh ‘sado’ mereka pada sesi berkenaan.

“Jemputan telah diedarkan kepada semua persatuan negeri dan atlit, jadi saya harap mereka yang berminat mewakili negara ke Sukan SEA 2021 boleh hadir ke sesi pemilihan,” katanya kepada Bernama baru-baru ini.

Encik Kamaruzaman pada masa yang sama sedikit terkilan dengan tindakan pihak penganjur temasya sukan dwitahunan itu yang sehingga kini masih belum mengemukakan maklumat lanjut mengenai acara berkenaan.

Jelas beliau, pihaknya memerlukan maklumat, khususnya had jumlah peserta, yang boleh dihantar bagi setiap kategori dipertandingkan untuk membolehkan mereka membuat perancangan rapi bagi menghadapi cabaran di Vietnam nanti.

Sebanyak 10 kategori dijangka dipertandingkan termasuk tujuh bagi lelaki dan satu terbuka wanita pada Sukan SEA 2021 di Hanoi, yang dijadual berlangsung dari 21 Nov hingga 2 Dis depan.

Acara bina badan membuat kemunculan semula pada Sukan SEA 2021 selepas kali terakhir dipertandingkan pada edisi 2013 di Myanmar yang menyaksikan Malaysia membawa pulang satu pingat emas, satu perak dan satu gangsa.

Sumber : Bernama/NA/na

Ikuti perkembangan kami dan dapatkan Berita Terkini

Langgani buletin emel kami

Dengan mengklik hantar, saya bersetuju data peribadi saya boleh digunakan untuk menghantar artikel dari Berita, tawaran promosi dan juga untuk penyelidikan dan analisis.

Iklan

Lebih banyak artikel Berita

Iklan

Aa