Skip to main content

Iklan

Iklan

Sukan

Liverpool tersungkur di Bournemouth, kalah 1-0

Anggaran Waktu Membaca:
MANCHESTER: Jaringan separuh masa pertama Philip Billing cukup memastikan tiga mata menjadi milik Bournemouth apabila pasukan itu mengalahkan Liverpool, 1-0 dalam perlawanan Liga Perdana England di Stadium Vitality pada Sabtu (12 Mac).

Liverpool, yang membelasah seteru ketatnya Manchester United 7-0 pada minggu lalu, berpeluang menyamakan kedudukan dalam babak kedua.

Namun sepakan penalti bintangnya asal Mesir, Mohamed Salah, pada minit ke-69 tersasar daripada gawang Bournemouth.

Kemenangan tipis itu cukup untuk membawa Bournemouth keluar dari zon bahaya disingkirkan dari Liga Perdana pada musim depan. Pasukan itu kini menduduki tempat ke-17.

Sebaliknya kekalahan itu menyebabkan Liverpool semakin jauh ditinggalkan Tottenham Hotspur di tempat keempat. Liverpool kini mengumpul 42 mata manakala sudah meraih 48 mata.

Pengurus Liverpool Jurgen Klopp berkata para pemainnya tidak memanfaatkan banyak peluang untuk meraih kemenangan dalam perlawanan sengit itu.

"Jika anda menjaringkan gol di sana, ia tidak menjadikan prestasi lebih baik namun setidak-tidaknya ia boleh mengubah keputusan. Mohamed Salah menjaringkan banyak gol tetapi dia gagal menyempurnakan sepakan penalti. Itulah kehidupan," kata Klopp.
Sumber : Agensi berita/HY/hy

Ikuti perkembangan kami dan dapatkan Berita Terkini

Langgani buletin emel kami

Dengan mengklik hantar, saya bersetuju data peribadi saya boleh digunakan untuk menghantar artikel dari Berita, tawaran promosi dan juga untuk penyelidikan dan analisis.

Iklan

Lebih banyak artikel Berita

Iklan