Skip to main content

Iklan

Iklan

Singapura

SingPost lancar setem bertema arnab sempena Tahun Baru Cina

Anggaran Waktu Membaca:
SINGPOST: Singapore Post (SingPost) pada Rabu (4 Jan) melancarkan set setem dengan tema arnab sempena Tahun Cina yang bakal tiba.

Setem baru itu adalah sebahagian daripada siri yang dilancarkan pada 2020 sempena Tahun Tikus. Arnab adalah haiwan keempat dalam kalendar Cina.

Direka oleh juru animasi dan ilustrasi Lim An-Ling, setem tersebut dijual di semua pejabat pos, kedai filateli dan menerusi laman web Singpost mulai Jumaat (6 Jan).

Cik telah mereka bentuk setem untuk SingPost sejak 2013.

Setiap setem mempunyai dua denominasi: Tempatan pertama (S$0.31) dan S$1.50.

Sampul surat hari pertama dengan tanda pos khas zodiak arnab juga boleh didapati pada harga S$3.25 setiap satu manakala set bungkusan khas yang lengkap dengan kedua-dua setem dijual pada harga S$4.30.

Sampul pengumpul edisi terhad dengan setem peringatan S$10 pula berharga S$18.95.

Sampul itu dijual dalam folder bersama lapan sampul hongbao yang direka oleh Andy Koh, yang telah terlibat dengan edaran setem sejak 2000.

Barangan Singpost lain yang dijual termasuk setem hiasan yang disarungkan dalam bingkai, poskad dan satu siri produk bertemakan arnab MyStamp.

Label pos yang dibeli di kiosk SAM terpilih di Pejabat Pos Besar dan Pejabat Pos Suntec, akan menampilkan reka bentuk bertemakan arnab sempena Tahun Baru Cina yang telah bermula pada Jumaat (6 Dis).

SingPost juga menawarkan potongan harga bagi mereka yang menghantar kad ucapan di Singapura dan luar negara.

Kadar dikenakan bagi semua kad yang dicap dan dihantar antara 2 Januari dengan 23 Januari.
Sumber : CNA/AE/ae

Ikuti perkembangan kami dan dapatkan Berita Terkini

Langgani buletin emel kami

Dengan mengklik hantar, saya bersetuju data peribadi saya boleh digunakan untuk menghantar artikel dari Berita, tawaran promosi dan juga untuk penyelidikan dan analisis.

Iklan

Lebih banyak artikel Berita

Iklan