Skip to main content

Iklan

Iklan

Singapura

Pemimpin SG utus ucapan Krismas, galak perkukuh ikatan kekeluargaan

Anggaran Waktu Membaca:
Pemimpin SG utus ucapan Krismas, galak perkukuh ikatan kekeluargaan

(Gambar: Lee Hsien Loong/Facebook)

SINGAPURA: Para pemimpin Singapura menyampaikan ucapan dan harapan mereka sempena sambutan Hari Krismas pada Ahad (25 Dis). 

Dalam catatan di Facebook pada pagi Ahad, Perdana Menteri Lee Hsien Loong berkata Singapura sudah membuat banyak kemajuan sejak pandemik melanda.

Menurut PM Lee, rakyat Singapura kini berpeluang untuk meluangkan masa berharga dengan sanak saudara dan sahabat handai setelah kebanyakan sekatan COVID-19 dimansuhkan.

Juga di Facebook, Presiden Halimah Yacob melahirkan harapan agar rakyat Singapura dapat meluangkan masa bersama orang-orang tersayang sempena musim perayaan sekarang.
Dalam catatan Facebooknya, Menteri Pembangunan Sosial dan Keluarga Masagos Zulkifli juga berharap agar musim perayaan ini membawa keceriaan kepada seisi keluarga, sedang rakyat Singapura berkumpul dengan orang-orang tersayang.
Sementara itu, Menteri Negara Kanan Pertahanan merangkap Tenaga Manusia Zaqy Mohamad mengajak orang ramai untuk bermuhasabah dan menzahirkan penghargaan kepada mereka yang menghulurkan bantuan kepada kita sepanjang tahun.
Dalam pada itu, Pusat Harmoni - sebuah pertubuhan yang menggalak keharmonian berbilang kaum di Singapura - berkongsi di Facebook tentang pengertian di sebalik sambutan Krismas serta mengapa dan bagaimana ia diraikan.
Sumber : BERITA Mediacorp/ZM/ny

Ikuti perkembangan kami dan dapatkan Berita Terkini

Langgani buletin emel kami

Dengan mengklik hantar, saya bersetuju data peribadi saya boleh digunakan untuk menghantar artikel dari Berita, tawaran promosi dan juga untuk penyelidikan dan analisis.

Iklan

Lebih banyak artikel Berita

Iklan