Images
  • starhub (1)
    Seorang lelaki berjalan di depan logo Starhub. (Gambar: AFP)

StarHub perkenalkan pelan baru kad SIM, dengan pakej data "ekstra besar"

SINGAPURA: Syarikat telko tempatan StarHub pada Rabu (5 Dis) mengumumkan tiga pelan bimbit baru dengan hanya kad SIM yang menurut syarikat itu disertakan dengan "pakej data ekstra besar".

Misalnya, pelan tahap pertengahan berharga S$50 menawarkan data sebanyak 30 gigabait (GB) sebulan dengan panggilan masuk percuma dan 300 minit percuma panggilan tempatan.

Khidmat tayangan nombor pemanggil (caller number display) dan panggilan antarabangsa, yang sebelum ini merupakan khidmat tambahan yang perlu dibayar, disertakan secara percuma.

10,000 pelanggan pertama yang mendaftar akan mendapat lagi 10GB data percuma sebulan selama setahun sebagai "bonus pelancaran" menurut StarHub.

Pelan-pelan tersebut adalah bebas kontrak dan para pelanggan tidak terikat kepada tempoh minimum.

"Pelan tersebut bebas dari sebarang bayaran tersembunyi," menurut syarikat itu.

"Dalam satu langkah pertama seumpamanya dalam pasaran, StarHub akan memansuhkan pembayaran pentadbiran, pengaktifan dan kad SIM, yang boleh mencecah S$200 sepanjang 12 bulan bagi seorang pelanggan biasa."

Syarikat-syarikat telko tempatan sedang mempertingkatkan usaha untuk menarik lebih ramai pelanggan di tengah-tengah persaingan semakin sengit, dengan syarikat telko keempat TPG Telecom dijangka akan dilancarkan.

StarHub menyatakan para pelanggan boleh berdaftar bagi pelan terbaru itu mulai Khamis (6 Dis). Syarikat itu menambah, ketiga-tiga pelan baru itu akan menggantikan lima pelan pascabayaran yang sedia ada.

- CNA/TQ/na

Top