Images
  • roberto firminho
    Roberto Firmino meraikan jaringan gol ketiga Liverpool di perlawanan Liga Perdana menentang Burnley di Anfield. (Gambar: Paul ELLIS/AFP)

Firmino yakin prestasi Liverpool dalam saingan Liga Perdana England

SINGAPURA: Bintang bola sepak Liverpool, Roberto Firmino, memberi amaran kepada pasukannya supaya jangan berpuas hati walaupun Liverpool kini berada di tangga teratas Liga Perdana England.

"Kami bermula dengan sangat baik, kami memainkan peranan kami tetapi ia belum lagi berakhir. Adalah penting untuk selalu kekal fokus, teruskan kerja keras dan beraksi sehingga ke hujung Liga Perdana dengan harapan untuk merangkul gelaran juara," ujar Firmino.

Dalam wawancara ekslusif dengan CNA, Firmino memberi pujian kepada pengurus Jurgen Klopp kerana mengubah Liverpool menjadi kelab yang memberi saingan untuk menjadi juara.

Firmino berada di Singapura bersama pasukan Brazil untuk beraksi dalam beberapa perlawanan persahabatan di Hab Sukan minggu ini.

Bersama pemain-pemain pilihan seperti Neymar dan Gabriel Jesus, Brazil dijangka bermain dalam dua perlawanan menentang Senegal dan Nigeria.

Brazil merupakan juara dunia sebanyak lima kali. 

- CNA/MM/fz

Top