Images
  • S Iswaran
    Menteri Perhubungan dan Penerangan S Iswaran bersama dua pelajar dari Sekolah MINDS Woodlands Gardens semasa Pesta Filem MINDS. (Gambar: S Iswaran/Facebook)

2 filem pendek MINDS tampilkan 20 penerima bantuan

SINGAPURA: Buat julung-julung kalinya, dua filem pendek tempatan diterbitkan khas bagi pesta filem tahun ini yang dianjurkan oleh Gerakan bagi Orang Kurang Daya Intelektual Singapura (MINDS).

Dua filem tersebut ditayangkan kepada orang awam pada Sabtu (15 Sep) di pelancaran pesta itu. 

Filem-filem itu menampilkan 20 penerima bantuan MINDS sebagai antara pelakonnya dalam kisah-kisah yang dekat dengan hati rakyat.

Salah satunya yang berjudul bertajuk 'Rehearsal' (Latihan) yang meraikan dedikasi serta kemahiran sebuah kumpulan yang membuat persembahan secara tetap di MINDS.

Filem 'Layang-Layang Terbang Melayang' pula menyentuh tentang cabaran yang dihadapi para penjaga golongan berkeperluan khas.

Menteri Perhubungan dan Penerangan S Iswaran berkata: "Kedua-dua filem pendek ini menunjukkan bagaimana di Singapura, tanpa kira latar belakang ataupun usia, kita semua ada tempat dan peluang untuk menjalankan kehidupan kami dan mencapai apa-apa yang kami impikan."

Pesta filem itu akan berlangsung sehingga 7 Oktober depan. 

- CNA/NT/ai

Top