Images
  • kee
    Encik Seah Kian Peng. (Gambar: NTUC Enterprise)

Ketua Eksekutif Fairprice Seah Kian Peng dilantik CEO Kumpulan NTUC Enterprise

SINGAPURA: Ketua Eksekutif NTUC Fairprice Encik Seah Kian Peng sudah dilantik sebagai CEO Kumpulan NTUC Enterprise. Pengarah Eksekutif buat masa ini, Encik Kee Teck Koon akan melepaskan jawatannya pada 1 Okt, menurut NTUC dalam kenyataan medianya pada Isnin (9 Sep).

Encik Seah akan menyandang jawatan baru itu serentak dengan peranan yang dipegangnya kini, iaitu sebagai CEO NTUC Fairprice.

NTUC Enterprise merupakan entiti pemegangan dan pemegang saham terbesar perusahaan sosial NTUC.

Perusahaan sosial itu termasuk NTUC FairPrice, NTUC First Campus, NTUC Foodfare, NTUC Health, NTUC Income, Kopitiam, NTUC LearningHub, NTUC Link, Mercatus dan MoneyOwl.

Encik Kee akan terus berkhidmat dalam kumpulan NTUC bagi perusahaan sosial sebagai pengarah bagi lembaga NTUC Enterprise, NTUC FairPrice dan sebagai timbalan pengerusi NTUC Income.

Dalam kenyataan medianya, kooperatif itu menyatakan bahawa Encik Kee - yang menyandang jawatan sebagai pengarah sejak 2012 dan memegang peranan sebagai pengarah eksekutif pada Januari 2017 - memainkan peranan penting kepada penubuhan NTUC Enterprise.

Semasa tempoh perkhidmatannya sebagai pengarah eksekutif, Encik Kee menerajui pelbagai projek termasuk pemerolehan pengendali pusat makanan Kopitiam dan pelaburan NTUC Enterprise dalam ST Logistics.

- TODAY/NA/na

Top