Images
  • egg
    Video terbaru oleh Hulu mendedahkan makna di sebalik gambar telur popular Instagram. (Gambar: Egg Gang/Instagram)

Misteri gambar telur yang lebih popular dari Kylie Jenner akhirnya terbongkar

AMERIKA SYARIKAT: Makna di sebalik gambar telur misteri, yang dimuatnaikkan ke Instagram sebelum ini dan menarik perhatian seramai 10 juta pengikut dalam tempoh sebulan, akhirnya didedahkan.

Selepas acara Super Bowl pada Ahad (3 Feb), Hulu mengeluarkan satu video selama 30 saat bagi menerangkan tujuan gambar berkenaan.

Menurut laporan The Independent, gambar telur itu sebenarnya adalah satu kempen kesihatan mental yang memberi amaran terhadap tekanan media sosial.

Gambar telur itu mendapat perhatian pada bulan lalu apabila ia menjadi catatan Instagram paling popular di dunia, sehingga menewaskan rekod selebriti sensasi, Kylie Jenner, sebelum ini.

Sejak dimuatnaikkan, gambar itu sudah menerima 52 juta ‘likes’.

Video yang dikeluarkan oleh Hulu itu menampilkan sebiji telur yang kelihatan retak dengan kapsyen yang berbunyi: "Saya adalah pemegang world_record_egg. (Anda mungkin pernah dengar tentang saya sebelum ini.)

Melalui video terbaru itu, telur berkenaan akhirnya ‘berasa lega’.

"Fuh, saya kini rasa lebih lega.

"Jika kamu berasa tertekan, layari talkingegg.info untuk maklumat lanjut," jelasnya menerusi muat naik video terbaru.

Video itu kemudian mengiklankan Mental Health America, iaitu sebuah syarikat bukan untuk mencari untung yang berpangkalan di Alexandria, Virginia.

"Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada #TalkingEgg kerana membawa perhatian kepada #mentalhealth pada malam ini menerusi satu mesej penting," menurut pertubuhan itu dalam satu catatan Twitter.

"Tidak semua orang yang memilih untuk membincangkan secara terbuka isu kesihatan mental, tetapi anda berbuat demikian dengan satu daripada setiap lima rakyat Amerika mengalami isu kesihatan mental. 

- Agensi berita/AI/ai

Top