Images
  • riezman khuzaimi
    Riezman Khuzaimi dimasukkan ke Hospital Shah Alam pada 30 Mac lalu selepas mengadu kurang sihat dan demam berpanjangan. (Gambar: Riezman Khuzaimi/ Instagram)

Pelakon Riezman Khuzaimi beransur pulih selepas terkena jangkitan paru-paru

PETALING JAYA: Keadaan kesihatan pelakon Riezman Khuzaimi yang mengalami jangkitan kuman pada paru-paru minggu lalu kini beransur pulih.

Bagaimanapun, Riezman, 47 tahun, berkata, doktor masih membuat pemantauan terhadap tahap kesihatannya dari masa ke masa, dalam petikan laporan mStar.

"Alhamdulillah, saya rasa semakin baik, walaupun badan masih lagi berasa sakit-sakit dan lemah.

"Setakat ini doktor belum beritahu bila saya boleh keluar lagi kerana masih dalam pemantauan dan minta saya banyak berehat," katanya.

Dalam tukilan laporan mStar, pelakon filem Santau ini dimasukkan ke Hospital Shah Alam pada 30 Mac lalu selepas mengadu kurang sihat dan demam berpanjangan.

Sementara itu, Riezman atau nama sebenarnya Mohd Rizman Mohd Khuzaimi berkata, beliau terpaksa melepaskan peluang untuk berlakon dalam drama terbitan Global Station Sdn Bhd yang sedang menjalani penggambaran.

"Sepatutnya saya mula penggambaran drama dengan Global Station pada hari saya dimasukkan ke hospital minggu lalu. Tapi nak buat macam mana sudah tiada rezeki.

"Sudah lama rasanya saya tidak berlakon, baru ingin mulakan kembali ada halangan lain pula. Tidak mengapalah mungkin sudah tertulis," katanya, seperti dipetik mStar.

Dalam pada itu, Riezman berkata, beliau juga mempunyai banyak pekerjaan yang tertangguh disebabkan masalah kesihatan tersebut.

"Banyak juga kerja tertangguh bila sakit begini. Saya sedang sibuk buat persiapan untuk melancarkan produk baru tidak lama lagi," ujarnya.

- Agensi berita/im

Komen Anda?

Top