Images
  • sheila on 7
    Sidang media sempena konsert ‘Sheila On 7 Live in Kuala Lumpur 2018’. (Gambar: Sheila On 7/ Twitter)

'Film Favorit' buah tangan terbaru Sheila On 7

KUALA LUMPUR: Bagi mengubati kerinduan peminat, kumpulan muzik popular Indonesia, Sheila On 7 akan mengeluarkan single terbaru bertajuk 'Film Favorit' pada hujung bulan ini.

Pemain gitar kumpulan itu, Eross Chandra berkata lagu tersebut merupakan hadiah kepada peminat yang terus setia menyokong mereka sepanjang lebih 20 tahun bergelar anak seni. 

"Menerusi lirik Film Favorit, kami ingin menyampaikan mesej positif kepada para pendengar khususnya  anak muda agar terus yakin dan tidak mudah putus asa untuk mencapai impian mereka.

"Tiada perancangan untuk mengeluarkan album dalam masa terdekat namun kami bercadang untuk mengeluarkan tiga atau empat single dalam tahun ini," katanya pada sidang media sempena konsert ‘Sheila On 7 Live in Kuala Lumpur 2018’ yang turut dihadiri pemain bes kumpulan itu, Adam Subarkah hari ini. 

Eross berkata single terbaharu itu juga bakal didendangkan kepada peminat di Malaysia buat pertama kali pada konsert tersebut yang bakal berlangsung pada 10 Februari ini, di StarXpo Centre KWC Fashion Mall. 

Persembahan yang berlangsung selama dua jam itu akan dihangatkan dengan 20 lagu popular mereka yang masih lagi di peringkat pemilihan. 

Selain Eross dan Adam, Sheila On 7 yang ditubuhkan pada 1996 turut dianggotai Akhiyat Duta Modjo sebagai vokalis dan Brian Kresno Putro sebagai pemain dram. 

Kumpulan yang popular dengan lagu Sephia, Berhenti Berharap dan Melompat Lebih Tinggi itu sudahpun melahirkan lapan buah album bermula pada 1999 sehingga 2014. 

- BERNAMA/IM/im

Top