Images
  • bas accident 2
    Kemalangan melibatkan sebuah bas ekspres dari Singapura ke Genting Highlands. (Gambar: ‎Hishamuddin Ahmad Zaki‎/Facebook)

Wanita S'pura meninggal dunia dalam nahas bas ke Genting Highlands

SINGAPURA: Seorang wanita rakyat Singapura meninggal dunia pada Jumaat (7 Dis) selepas sebuah bas yang dinaikinya terlibat dalam satu kemalangan semasa dalam perjalanan ke Genting Highlands di Malaysia, menurut laporan media negara itu.

Serina Mat Idris, 27 tahun, meninggal dunia di tempat kejadian selepas beliau tercampak dari tempat duduk yang terletak di tingkat dua bas berkenaan, menurut laporan Utusan Online.

Bernama melaporkan bahawa bas itu melanggar bahagian belakang sebuah lori pada sekitar 11.50 pagi semasa dalam perjalanan di sebuah lebuhraya di Seremban di Negeri Sembilan.


(Gambar: Bernama)

Lima orang, termasuk pemandu bas dan seorang penumpang lori, cedera akibat kemalangan tersebut. Mereka sudahpun dihantar ke Hospital Tuanku Jaafar di Seremban.

Mayat Cik Serina sudah dibawa ke hospital itu bagi menjalani bedah siasat.

Para penyelamat menemui pemandu bas, berusia 44 tahun, tersepit pada tempat duduknya. Mereka mengambil masa sekitar 10 minit untuk membebaskannya, menurut Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Sembilan, Norazam Khamis.

Encik Norazam menambah, 15 penumpang bas yang lain dan pemandu lori berkenaan tidak mengalami sebarang kecederaan.

- CNA/AI/ai

Top