Images
  • crime
    Gambar hiasan. (Gambar: AFP)

Suami ditetak mati di depan isteri sarat mengandung

HYDERABAD: Seorang lelaki ditetak hingga mati di depan isterinya yang sarat mengandung oleh seorang yang tidak dikenali, namun disyaki diupah oleh iparnya sendiri.

IndiaToday melaporkan insiden mengerikan itu berlaku di bandar Miryalaguda di daerah Nalgonda, Telangana selepas pasangan itu berjumpa doktor.

Mangsa, Pranay Kumar, diserang semasa baru keluar dari hospital bersama isterinya Amruta Varshini. Pranay ditetak dengan sebilah parang yang ditinggalkan oleh penyerang yang melarikan diri daripada tempat kejadian.

Pranay dan Amrutha berkahwin enam bulan lalu. Menurut IndiaToday, perkahwinan mereka tidak direstui ibu bapa Amrutha kerana Pranay daripada kasta lain.

"Pasangan itu pergi ke hospital untuk pemeriksaan rutin dan apabila mereka keluar saja, seorang lelaki yang tidak dikenali menikamnya di bahagian leher. Wanita yang mengandung itu lari untuk menyelamatkan diri," kata seorang pegawai polis seperti ditukil IndiaToday.

Menurut pegawai itu lagi, pihak polis sedang meneliti rakaman CCTV dan sedang menyiasat sama ada keluarga mertua mangsa memainkan peranan dalam kes pembunuhan itu.

Dalam pada itu, keluarga Pranay menuntut penangkapan bapa Amrutha, Maruthi Rao, sambil menuduh beliau sebagai dalang pembunuhan itu.

- Agensi berita/TQ/tq

Top