Skip to main content

Iklan

Iklan

Hiburan

Tonton lebih 600 jam rancangan Thailand di meWATCH

Anggaran Waktu Membaca:
Tonton lebih 600 jam rancangan Thailand di meWATCH

(Gambar: BEC World Public Company Limited)

SINGAPURA: Rangkaian media Singapura Mediacorp mengumumkan pada Khamis (24 Ogos) bahawa ia sudah bekerjasama dengan platform hiburan Thailand BEC World Public Company Limited (BEC) untuk menyiarkan lebih 600 jam drama Thailand di perkhidmatan digital meWATCH secara percuma.

Rancangan terpilih juga akan disiarkan di platform siaran percuma Saluran U.

Ketua Penonton dan Kerjasama Mediacorp Lee Hung Sheng berkata: "Kerjasama ini menggariskan komitmen kami untuk memenuhi citarasa penonton yang pelbagai dan dinamik dengan kandungan yang sering diperluaskan di seluruh rangkaian media kami."

Berikut adalah beberapa rancangan Thailand para penonton boleh tonton di meWATCH:

1. LOVE DESTINY MUSIM 1 DAN 2

Berlatarkan pemerintahan Raja Narai dari Kerajaan Ayutthaya, Love Destiny mengisahkan kehidupan seorang gadis baik hati, Gadesuranng, di mana dirinya dihantar ke masa silam untuk hidup sebagai seorang wanita yang disumpah kerana merancang pembunuhan.

Sedang Gadesurang menerokai masa silam, dia mula tertarik dengan Dej. Adakah mereka akan hidup bersama dengan bahagia selama-lamanya?
(Gambar: BEC World Public Company Limited)
2. DARE TO LOVE

Ticha adalah peguam bercita-cita tinggi yang bekerja 24/7 untuk membuktikan nilainya dan menjadi peguam wanita pertama dalam syarikat perundangannya. Ticha tidak merancang untuk jatuh cinta meskipun mempunyai beberapa calon, sehingga Que, cinta pertama Ticha, menyertai syarikat yang sama sebagai pelatih.

Tich mencuba menyembunyikan perasaannya terhadap Que. Dia yakin jika perasaan itu dihidupkan semula, ia akan menghalang kerjayanya.

Walau bagaimanapun, perasaan cinta mula mekar meskipun umur, pangkat dan status sosial mereka berbeza. Adakah Ticha akan memilih cinta atau cita-citanya?
(Gambar: BEC World Public Company Limited)
3. TO ME, IT'S SIMPLY YOU

Seorang lelaki pulang ke rumah untuk memperbaiki keadaan dirinya dari kehidupan bandar yang sibuk dan menuntut semula perkara yang pernah diambil sambil lewa sebelum ini.

Walau bagaimanapun, dia terpaksa bekerja keras melalui cabaran-cabaran pertanian dengan bantuan rakan-rakan dan keluarganya. Tanpa disedari, dia meraih perkara yang memanfaatkan.
 
(Gambar: BEC World Public Company Limited)
4. NAKEE

Nakee mengisahkan tentang Kumkaew, seorang wanita dilahirkan secara misteri di kampung Dorn Mai Pa ketika gerhana matahari, dan diberikan kuasa luar biasa yang tersembunyi.

Pada masa yang sama, pelajar arkeologi Tossapol terpesona dengan dewi Nakee, sehingga dia sanggup menyerahkan segala-galanya untuk berada dengannya.

Namun, cinta mereka berdepan cabaran daripada keluarga dan penduduk kampung yang percaya dengan perkara tahyul. Sedang cerita tersebut berterusan, kisah misteri tentang kehidupan silam mereka dan kisah untuk membalas dendam selama 1000 tahun dibongkar.
Sumber : CNA/AE/ae
Anda suka apa yang anda baca? Ikuti perkembangan terkini dengan mengikuti kami di Facebook, Instagram, TikTok dan Telegram!

Ikuti perkembangan kami dan dapatkan Berita Terkini

Langgani buletin emel kami

Dengan mengklik hantar, saya bersetuju data peribadi saya boleh digunakan untuk menghantar artikel dari Berita, tawaran promosi dan juga untuk penyelidikan dan analisis.

Iklan

Lebih banyak artikel Berita

Iklan