Skip to main content

Iklan

Iklan

Hiburan

Tiga anggota asli kumpulan Search bergabung, ubati rindu peminat dalam konsert

Anggaran Waktu Membaca:
SINGAPURA: Setelah ditangguhkan, konsert 'Search, Rockin’ Temasek' berjaya dipentaskan di Teater Mediacorp pada Isnin (18 Sep).

Lebih seribu penonton hadir untuk menyaksikannya dan memandangkan ia merupakan hari bekerja, ramai yang bergegas datang dari pejabat untuk konsert itu yang bermula pada 8 malam.

Ia merupakan konsert amal kugiran itu, dengan sebahagian hasil penjualan tiket disalurkan kepada Rumah Peralihan PERTAPIS.
Antara yang dinanti-nantikan mereka ialah gabungan tiga anggota asli Search iaitu Yantoi, Din dan Kid di atas pentas.

Konsert amal selama 1.5 jam itu turut menampilkan vokalis, Denden Gonjalez yang sudah bersama Search sejak 2021 lagi.
"Untuk Denden, saya sudah ikuti dia daripada dia sertai peraduan 'Bulgaria's Got Talent'. Dari situ saya mengikuti dia, follow YouTube dia dan daripada situ saya tahu yang dia boleh memberikan yang terbaik dengan nada tinggi dia," kata salah seorang peminat Search yang ditemui selepas konsert, Adi Reza Shukor.

"Saya adalah peminat Amy Search dan Denden juga (saya) minat juga tapi Search adalah legenda dan Denden adalah masa depan Search," tambahnya.

Menerusi dendangan 16 buah lagu, para penonton konsert dibawa menyusuri era kegemilangan kumpulan legenda Search.

Ini termasuk lagu-lagu ikonik mereka seperti, Pelesit Kota, Fantasia Bulan Madu, Gadisku dan Isabella.

Meskipun perlu menunggu lebih lama sebab ditangguhkan, rata-rata penonton yang ditemui selepas konsert puas hati dan penantian mereka berbaloi.

Konsert itu sepatutnya diadakan pada 9 September lalu.

"Waktu itu memang kita orang hampa, ingat batal ke apa? Habis bila sudah tengok dia punya persembahan, memang bagus cukup mantap sekali. Satu famili semua berpuas hati sebab dia bertenaga. Walaupun saya minat Amy tapi pada saya yang Denden ini, dia berjiwa muda jadi dia mempunyai tenaga yang banyak," ujar seorang lagi peminat, Idayu Idris.
Pada awalnya, kumpulan Search hanya merancang untuk mendendangkan 14 buah lagu sahaja namun menambah lagi dua lagu atas permintaan para peminat.

Dengan sambutan yang meriah kali ini, kumpulan Search berharap dapat kembali menghiburkan peminat mereka di Singapura.
Sumber : BERITA Mediacorp/ss
Anda suka apa yang anda baca? Ikuti perkembangan terkini dengan mengikuti kami di Facebook, Instagram, TikTok dan Telegram!

Ikuti perkembangan kami dan dapatkan Berita Terkini

Langgani buletin emel kami

Dengan mengklik hantar, saya bersetuju data peribadi saya boleh digunakan untuk menghantar artikel dari Berita, tawaran promosi dan juga untuk penyelidikan dan analisis.

Iklan

Lebih banyak artikel Berita

Iklan