Skip to main content

Iklan

Iklan

Hiburan

Pelakon Indonesia Iko Uwais jadi penjahat dalam The Expendables 4

Pelakon Indonesia, Iko Uwais terus melakar sejarah peribadi apabila diberi kepercayaan untuk menjayakan The Expendables 4 di samping bintang-bintang Hollywood seperti Sylvester Stallone dan Jason Statham.

Anggaran Waktu Membaca:
Pelakon Indonesia Iko Uwais jadi penjahat dalam The Expendables 4

Pelakon Indonesia, Iko Uwais. (Gambar: Iko Uwais/Instagram)

Diterbitkan : 27 Oct 2021 05:03PM Dikemas Kini : 27 Oct 2021 05:05PM

JAKARTA: Pelakon Indonesia, Iko Uwais terus melakar sejarah peribadi apabila diberi kepercayaan untuk menjayakan The Expendables 4 di samping bintang-bintang Hollywood seperti Sylvester Stallone dan Jason Statham.

Walaupun bergandingan dengan pelakon-pelakon terkenal itu, Iko tidak akan bertarung di sisi mereka, dia sebaliknya akan memainkan watak sebagai penjahat.

Namun setakat ini belum ada butiran lengkap mengenai watak tersebut, lapor Malaysiakini.

Iko atau nama sebenarnya Uwais Qorny berkongsi berita gembira itu dengan peminatnya di Instagram awal pagi tadi (27 Okt).

“Sangat bersemangat dan bersyukur kerana diberi kesempatan bekerjasama dengan pelakon legenda dalam industri ini. #theexpendables4,” katanya.

Iko, 38 tahun, menjadi pelakon terbaru yang akan tampil dalam The Expendables 4. Sebelum ini, Megan Fox, 50 Cent atau Curtis Jackson, Tony Jaa dan Andy Garcia terlebih dulu muncul menjayakan filem berkenaan.

Selain aktor baru, filem itu juga akan menghadirkan aktor dari tiga film The Expendables sebelumnya.

Stallone akan kembali sebagai Barney Ross, Statham sebagai Lee, Dolph Lundgren sebagai Gunner, dan Randy Couture sebagai Toll, lapor Malaysiakini.

The Expendables 4 akan diarahkan oleh Scott Waugh yang sebelum ini pernah mengarahkan Act of Valor (2012) dan Need for Speed (2014).

Naskhah itu ditulis oleh Spencer Cohen dan akan disempurnakan oleh Max Adams dan John Joseph Connolly. Bagaimanapun, jalan cerita filem berkenaan masih belum diketahui.

Siri francais The Expendables bermula pada 2010, dengan tajuk The Expendables. Dua tahun kemudian, The Expendables 2 diterbitkan manakala The Expendables 3 menyusul pada 2014.

The Expendables 4 dijangka menemui peminat pada 2022.

Nama Iko mula dikenali dalam industri filem Indonesia sejak dia membintangi Rantau (2009) yang mendapat arahan Gareth Evans.

Malaysikini melaporkan bahawa dia kembali bekerjasama dengan Evans melalui The Raid (2012) yang membuat namanya melonjak hingga dikenali di persada antarabangsa.

Karyanya dalam industri filem luar negara dilanjutkan dengan penampilannya melalui Star Wars: The Force Awakens, Beyond Skyline (2017) dan Mile 22 (2018). 

Sumber : Agensi berita/SM/fz

Ikuti perkembangan kami dan dapatkan Berita Terkini

Langgani buletin emel kami

Dengan mengklik hantar, saya bersetuju data peribadi saya boleh digunakan untuk menghantar artikel dari Berita, tawaran promosi dan juga untuk penyelidikan dan analisis.

Iklan

Lebih banyak artikel Berita

Iklan

Aa