Skip to main content

Iklan

Iklan

Hiburan

Konsert Search ditangguhkan kepada 18 Sep 2023

Anggaran Waktu Membaca:

SINGAPURA: Konsert 'Rockin' Temasek 2023 Asia Tour kumpulan Search yang sepatutnya diadakan pada Sabtu ini (9 Sep) di Teater Mediacorp ditangguhkan kepada 18 September.

Konsert itu dipersembahkan anggota-anggota asal kumpulan Search yang terdiri daripada Noordin, Kid, Yantoi, Min, Firdaus dan memaparkan vokalis dari Indonesia, Denden Gonjalez.

BERITA Mediacorp mula mendapat tahu tentang penangguhan itu pada Jumaat (1 Sep) dan cuba mendapatkan pengesahan daripada pihak penganjur RAB International (S) Pte Ltd.

Konsultan RAB Encik Haleem Lim pada hari ini (6 Sep) mengesahkan penangguhan konsert tersebut kepada BERITA Mediacorp.

"Salah seorang anggota Search telah dijangkiti COVID-19 dan diikuti dengan demam influenza. Beliau perlu lebih masa untuk berehat," jelas Encik Haleem tanpa mendedahkan nama anggota kumpulan lagenda terbabit.

Menurutnya, pihak SISTIC sudahpun menghubungi para pembeli tiket menerusi emel tentang perubahan tarikh konsert itu.

Para pembeli tiket boleh meminta wang mereka dikembalikan.

Menurut Encik Haleem, kurang satu peratus pembeli tiket yang meminta wang mereka dikembalikan setakat ini.

s

Bagaimanapun, sumber-sumber memberitahu BERITA Mediacorp penaja utama bagi konsert itu menarik diri pada saat-saat akhir dan penjualan tiket kurang memuaskan.

Teater Mediacorp boleh memuatkan 1,541 penonton.

KONSERT AMAL DI PERTAPIS DITANGGUHKAN

Menurut perancangan awal, semua anggota kumpulan Search dijadualkan tiba di Singapura hari ini (6 Sep) dan akan membuat konsert khas di Rumah Peralihan PERTAPIS pada Khamis (7 Sep).

Konsert itu, yang turut mendapat sokongan kumpulan mat motor Harley Davidson, merupakan sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporat (CSR) mereka.

Apabila dihubungi BERITA Mediacorp, Ketua Kaunseling Rumah Peralihan PERTAPIS encik Rafiz Hapipi berkata acara tersebut kini dijadualkan berlangsung pada Ahad,17 September ini.

Sumber : BERITA Mediacorp/ae
Anda suka apa yang anda baca? Ikuti perkembangan terkini dengan mengikuti kami di Facebook, Instagram, TikTok dan Telegram!

Ikuti perkembangan kami dan dapatkan Berita Terkini

Langgani buletin emel kami

Dengan mengklik hantar, saya bersetuju data peribadi saya boleh digunakan untuk menghantar artikel dari Berita, tawaran promosi dan juga untuk penyelidikan dan analisis.

Iklan

Lebih banyak artikel Berita

Iklan