Skip to main content

Iklan

Iklan

Hiburan

Khairul Aming menang kategori Pencipta Kandungan Tahun Ini di Anugerah TikTok Malaysia 2023

Anggaran Waktu Membaca:
KUALA LUMPUR: Seperti yang diramal, pempengaruh media sosial, Khairul Aming dinobatkan sebagai pemenang kategori Pencipta Kandungan di Anugerah TikTok Malaysia 2023.

Khairul yang popular dengan kandungan masakan sepanjang bulan Ramadan berkata, kemenangan itu merupakan hasil sokongan daripada keluarga, rakan-rakan pencipta kandungan dan pasukan perniagaannya.

“Terima kasih kepada mak, arwah ayah dan pasukan Sambal Nyet. Kalau ayah dapat tengok saya terima anugerah ini mesti dia berbangga sebab sudah lapan tahun saya bekerja keras,” katanya ketika menerima trofi.

Pada masa sama, Khairul yang juga merupakan usahawan menasihati pencipta kandungan muda untuk tidak mengabaikan pelajaran, lapor Astro Awani.

“Kepada anak muda yang menceburi bidang ini, kalau masih bersekolah, habiskan belajar dahulu supaya keluar nanti boleh jadi pencipta kandungan berkualiti.

“Pencipta kandungan ini bukan sekadar tular sahaja, tapi perlu ada adab dan kebolehan menyelesaikan masalah,” katanya.

Khairul atau nama sebenar, Khairul Amin Kamarulzaman, 31 taun, berjaya menewaskan lima pencabar terdekatnya seperti Boss James yang mengendalikan akaun TikTok @bossjames_eo; Lawyer Gandhi (@lawyerghandi); Auntie Purple (@auntiepurple248); Ceddy (@ceddyornot) dan Sally (@sallywhoo).

Sebaik sahaja diumum sebagai pemenang, pempengaruh media sosial kelahiran Kota Bharu, Kelantan itu menerima tepukan dan sorakan gemuruh daripada seluruh penonton, seperti dinukil laporan Astro Awani.

Anugerah TikTok Malaysia 2023 berlangsung dari Pusat Pameran dan Perdagangan Antarabangsa Malaysia (MITEC) di Kuala Lumpur pada Ahad (27 Ogos).

Anugerah TikTok ialah acara anugerah terbesar anjuran platform media sosial, TikTok, untuk memberi pengiktirafan kepada pencipta kandungan luar biasa yang merangkumi pelbagai latar belakang dan bidang.

Mereka mempamerkan kreativiti melalui penghasilan kandungan yang menyeronokkan seterusnya memberikan impak positif kepada segenap lapisan masyarakat.

Anugerah TikTok Malaysia 2023 turut dimeriahkan dengan beberapa nama besar seperti Yusof Haslam, Bell Ngasri, Amber Chia, Farah Ann Abdul Hadi dan ramai lagi yang akan menyampaikan trofi.

Penonton juga disajikan dengan persembahan Siti Nurhaliza, Ziana Zain, Dolla, Marsha Milan, Ernie Zakri, Alyph, Hael Husaini, Gaston Pong dan ramai lagi.
 
Sumber : Agensi berita/AE/ae
Anda suka apa yang anda baca? Ikuti perkembangan terkini dengan mengikuti kami di Facebook, Instagram, TikTok dan Telegram!

Ikuti perkembangan kami dan dapatkan Berita Terkini

Langgani buletin emel kami

Dengan mengklik hantar, saya bersetuju data peribadi saya boleh digunakan untuk menghantar artikel dari Berita, tawaran promosi dan juga untuk penyelidikan dan analisis.

Iklan

Lebih banyak artikel Berita

Iklan