Skip to main content

Iklan

Iklan

Gaya Hidup

SIA lancar Flight Pass, tempah awal penerbangan dengan diskaun tanpa tetapkan tarikh

Penumpang boleh beli dahulu pakej Flight Pass dengan potongan harga dan kemudian pilih penerbangan dalam tempoh 12-18 bulan tanpa perlu bayar tambahan jika harga tambang naik.

Anggaran Waktu Membaca:
SIA lancar Flight Pass, tempah awal penerbangan dengan diskaun tanpa tetapkan tarikh

Pesawat Singapore Airlines bersedia untuk membuat pendaratan di Lapangan Terbang Changi pada 14 Ogos 2021. (Gambar: AFP)

Diterbitkan : 25 Nov 2021 11:46PM Dikemas Kini : 26 Nov 2021 12:32AM

SINGAPURA: Singapore Airlines (SIA) melancarkan pilihan baru yang dipanggil Flight Pass atau Pas Penerbangan, yang membolehkan penumpang membuat tempahan awal bagi pakej penerbangan.

Pelanggan akan dapat mengikat harga tambang diskaun untuk berbagai penerbangan dan kemudian menempah penerbangan tersebut dalam tempoh 12 atau 18 bulan, tertakluk pada tempat duduk yang ada.

Dalam satu kenyataan media pada Khamis (25 Nov), SIA menyatakan tempahan di bawah skim tersebut adalah bagi penerbangan SIA antara Singapura dengan negara-negara berikut: Perancis, Itali, Korea Selatan, Sepanyol, Belanda dan United Kingdom.

Syarikat itu menyatakan lebih banyak destinasi akan ditambah secara bertahap-tahap.

Antara enam hingga 120 penerbangan akan disediakan bagi tempahan di bawah skim ini, termasuk penerbangan Perjalanan Penumpang Sudah Divaksin (VTL), dengan sehingga 30 penumpang Pas Penerbangan pada satu-satu penerbangan.

Penumpang tidak perlu menambah bayaran jika harga penerbangan meningkat, menurut SIA.

Pakej Pas Penerbangan, yang ditawarkan dengan kerjasama penyedia Optiontown yang berpangkalan di Amerika Syarikat, boleh disesuaikan mengikut destinasi, jumlah penerbangan, tempoh perjalanan dan jenis tambang.

Tiket dalam setiap pakej juga boleh dikongsi dengan penumpang lain, kata SIA.

Bilangan maksimum penumpang yang dibenarkan untuk berkongsi Pas Penerbangan akan bergantung kepada bilangan penerbangan yang dipilih dengan seorang penumpang layak untuk membeli sekurang-kurangnya enam penerbangan.

Bagi pas yang merangkumi dua atau lebih penumpang, mesti ada sekurang-kurangnya empat penerbangan bagi setiap penumpang.

Pelanggan boleh membeli dan mengurus pas mereka melalui laman Pas Penerbangan SIA di https://singaporeair.optiontown.com.

Sumber : Today/TQ/tq
Anda suka apa yang anda baca? Ikuti perkembangan terkini dengan mengikuti kami di Facebook, Instagram, TikTok dan Telegram!

Ikuti perkembangan kami dan dapatkan Berita Terkini

Langgani buletin emel kami

Dengan mengklik hantar, saya bersetuju data peribadi saya boleh digunakan untuk menghantar artikel dari Berita, tawaran promosi dan juga untuk penyelidikan dan analisis.

Iklan

Lebih banyak artikel Berita

Iklan