Skip to main content

Iklan

Iklan

Gambar Pilihan Hari Ini

Seorang lelaki menjadi bualan netizen selepas tiga keping gambar yang memaparkan beliau ‘menikahi’ sebuah periuk nasi tular di Twitter, Kosmo memetik laman berita Suara.com.

Anggaran Waktu Membaca:
Gambar Pilihan Hari Ini

(Gambar: @lagidirumah/Twitter)

Diterbitkan : 03 Oct 2021 08:49PM Dikemas Kini : 03 Oct 2021 09:35PM

JAKARTA: Seorang lelaki menjadi bualan netizen selepas tiga keping gambar yang memaparkan beliau ‘menikahi’ sebuah periuk nasi tular di Twitter, Kosmo memetik laman berita Suara.com.

Menurut satu catatan yang dimuat naik ke akaun Twitter @lagidirumah, pengantin lelaki yang bernama Khoirul Anam itu dilihat mengenakan pakaian serba putih sempena majlis ‘pernikahannya’ itu.

“Putih, pendiam dan pandai memasak. Sangat diidamkan,” demikian kapsyen yang ditulis bersama gambar-gambar tersebut, tukil Kosmo.

Dalam gambar pertama, Khoirul dilihat memegang periuk nasi itu yang merupakan ‘isteri’ yang selamat ‘dinikahinya’.

Gambar kedua pula menunjukkan lelaki itu mengucup periuk nasi tersebut manakala dalam gambar ketiga, beliau kelihatan sedang duduk sambil menandatangani sekeping kertas.

Biarpun gambar tersebut hanya bahan senda, aksi Khoirul memecah tawa warganet dengan ramai yang meninggalkan pelbagai reaksi.

“Saya terima nikahnya dengan periuk nasi bersama senduknya,” tulis seorang netizen.

“Sepadan sekali. Anda kelihatan hebat dan ‘pasangannya’ sangat cantik. Nanti anaknya adalah penapis,” Kosmo menukil komen seorang lagi pengguna.

Sumber : Agensi berita/FZ/fz

Ikuti perkembangan kami dan dapatkan Berita Terkini

Langgani buletin emel kami

Dengan mengklik hantar, saya bersetuju data peribadi saya boleh digunakan untuk menghantar artikel dari Berita, tawaran promosi dan juga untuk penyelidikan dan analisis.

Iklan

Lebih banyak artikel Berita

Iklan