Skip to main content

Iklan

Iklan

Dunia

Kakitangan dimarahi pelanggan kerana beri keutamaan kepada wanita hamil, Cef Ammar naik hantu!

Anggaran Waktu Membaca:

SHAH ALAM: Kisah Cef Ammar dan nasi arab jualannya masih lagi basah meniti di bibir netizen.

Tidak cukup dengan isu harga yang dikenakan dibincangkan sebagai terlalu mahal, malah Cef Ammar terpaksa pula berdepan dengan pengguna yang memberi cadangan untuk tidak menjual nasi arab lebih daripada 10 bungkus kepada seorang pelanggan, seperti dinukil daripada Astro Awani.

Kedua-dua isu itu mendapat sorotan yang cukup besar dalam kalangan warga siber, terutama sekali para penggemar makanan dan pengunjung Bazar Ramadan Seksyen 13 Shah Alam dan USJ4.

Sekali lagi, nama Cef Ammar viral di media sosial apabila seorang pelanggan dikatakan memarahi kakitangan gerai di bazar Ramadan apabila memberi keutamaan kepada wanita mengandung untuk membeli makanan jualannya.

Seorang pelanggan yang sempat merakam insiden Cef Ammar naik hantu memuat naik video tersebut di TikTok dengan kapsyen: “Ada customer biadap marah kakitangan Cef Ammar sebab beri keutamaan kepada wanita mengandung. Kesian kakitangan itu. Terbaik Cef Ammar, kasi ajar sikit orang biadap,” tulisnya.

Menerusi rakaman berkenaan, kedengaran Cef Ammar mempertahankan pendiriannya tentang keutamaan yang diberikan oleh mana-mana tempat kepada wanita yang sedang hamil, lapor Astro AWANI.

Menerusi ciapan yang dikongsikan oleh pengguna Twitter, ramai yang meluahkan rasa kecewa terhadap insiden yang berlaku. Rata-rata melahirkan rasa kasihan terhadap Cef Amar kerana terpaksa berdepan dengan karenah aneh orang awam.

“Kesianlah aku dengan Cef Ammar ni. Macam-macam karenah nak hadap. Yang tak boleh beratur lama-lama, yang jenis complain nasi mahal, yang ni pulak jenis tak sabar sampai takda empathy. Pelik aku, bulan-bulan puasa ni keluar habis perangai setan ek?” tulis seorang pengguna Twitter.

“Asal makin bodoh eh some Malaysians? Takda nilai sympathy ke? Aku tak nak ambil port hal ni tapi makin lama makin macam bodoh je perangai some Malaysians ni… haih sedih,” luah seorang netizen.

Dalam masa yang sama, ada juga yang mencadangkan supaya Cef Ammar berniaga di kawasan lain pada tahun akan datang, lapor Astro AWANI.

“Next year bulan Ramadan Cef Ammar kena cari tapak berniaga tempat lainlah, tak pun luar negeri Selangor pun takpa juga sebab makin kurang ajar dah orang kita ni adab langsung tak ada. Please lah respect orang bulan-bulan puasa ni… orang tu penat-penat masak nak menjual korang boleh maki lagi ada lah,” katanya.

Sumber : Agensi berita/FA/fa
Anda suka apa yang anda baca? Ikuti perkembangan terkini dengan mengikuti kami di Facebook, Instagram, TikTok dan Telegram!

Ikuti perkembangan kami dan dapatkan Berita Terkini

Langgani buletin emel kami

Dengan mengklik hantar, saya bersetuju data peribadi saya boleh digunakan untuk menghantar artikel dari Berita, tawaran promosi dan juga untuk penyelidikan dan analisis.

Iklan

Lebih banyak artikel Berita

Iklan