Skip to main content

Iklan

Iklan

Dunia

2 pekerja pembersihan kontrak maut terjatuh di Stadium Sultan Ibrahim

Dua pekerja pembersihan kontrak di Stadium Sultan Ibrahim di Iskandar Puteri, maut terjatuh ketika membuat kerja-kerja pembersihan, tengah Isnin (13 Jun).

Anggaran Waktu Membaca:
2 pekerja pembersihan kontrak maut terjatuh di Stadium Sultan Ibrahim

Stadium JDT, Stadium Sultan Ibrahim di Iskandar Puteri, Johor Bahru (Gambar: Fadza Ishak)

Diterbitkan : 13 Jun 2022 08:46PM Dikemas Kini : 13 Jun 2022 08:46PM
JOHOR BAHRU: Dua pekerja pembersihan kontrak di Stadium Sultan Ibrahim di Iskandar Puteri, maut terjatuh ketika membuat kerja-kerja pembersihan, tengah Isnin (13 Jun).

Ketua Polis Johor Kamarul Zaman Mamat berkata dalam kejadian kira-kira pukul 12.30 tengah hari tadi, didapati dua pekerja lelaki berusia 34 dan 35 tahun itu, maut di tempat kejadian.

“Kedua (mangsa) warga tempatan dan kejadian (berlaku) lebih kurang jam 12.30 tengah hari semasa melakukan kerja pembersihan,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau berkata bagaimanapun siasatan lanjut masih dilakukan termasuk bagi mengenal pasti punca kejadian.

Encik Kamarul Zaman berkata kedua-dua mayat mangsa dibawa ke Hospital Sultanah Aminah (HSA) untuk proses bedah siasat dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

Sementara itu, Kelab Bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT) menerusi kenyataan yang dimuat naik di laman Facebook rasmi, menzahirkan ucapan takziah kepada keluarga dan bersimpati di atas kejadian yang menimpa pekerja daripada syarikat pembersihan profesional, yang dikontrakkan oleh JDT untuk menyelenggara fasiliti.

JDT pada masa sama turut memaklumkan sedang menunggu laporan penuh mengenai insiden itu daripada pihak berwajib, dan syarikat yang dikontrakkan untuk menyelenggara stadium itu.
Sumber : Bernama/IM/im

Ikuti perkembangan kami dan dapatkan Berita Terkini

Langgani buletin emel kami

Dengan mengklik hantar, saya bersetuju data peribadi saya boleh digunakan untuk menghantar artikel dari Berita, tawaran promosi dan juga untuk penyelidikan dan analisis.

Iklan

Lebih banyak artikel Berita

Iklan

Aa