Skip to main content

Iklan

Iklan

AlWehdah, UNDP ganding bahu bagi inisiatif bantu penduduk Yaman

Persatuan Arab Singapura, AlWehdah buat pertama kalinya memeterai memorandum persefahaman (MOU) dengan Program Pembangunan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNDP) dalam inisiatif "Yemen Our Home".

Anggaran Waktu Membaca:
00:47 Min
AlWehdah memeterai MOU dengan UNDP dalam inisiatif "Yemen Our Home".
Diterbitkan : 24 Jan 2016 08:25PM Dikemas Kini : 24 Jan 2016 10:47PM

SINGAPURA: Persatuan Arab Singapura, AlWehdah buat pertama kalinya memeterai memorandum persefahaman (MOU) dengan Program Pembangunan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNDP) dalam inisiatif "Yemen Our Home".

Kerjasama perintis itu bertujuan menyediakan wadah untuk diaspora Yaman yang berpangkalan di Singapura dan negara-negara lain dalam memberi bantuan kemanusiaan kepada penduduk Yaman.

"Yemen Our Home" adalah usaha 'crowdfunding' yang disokong UNDP dan menghubungkan diaspora Yaman di Singapura dan negara-negara lain dalam projek-projek kemanusiaan Yaman.

Berikutan krisis di Yaman, sekitar 2.5 juta penduduknya kehilangan tempat tinggal dan lebih setengah penduduknya kekurangan zat makan.  

Sumber : BERITA Mediacorp/nd

Ikuti perkembangan kami dan dapatkan Berita Terkini

Langgani buletin emel kami

Dengan mengklik hantar, saya bersetuju data peribadi saya boleh digunakan untuk menghantar artikel dari Berita, tawaran promosi dan juga untuk penyelidikan dan analisis.

Iklan

Lebih banyak artikel Berita

Iklan